از دیرباز، شکلات به عنوان بازکننده عروق شناخته می‌شد. این ماده باعث گشایش رگ‌های خونی شده و فشار خون را در دراز مدت کاهش می‌دهد. با این حال، شکلات شامل برخی از محرک‌های قدرتمند نیز است.
محققان اثر فوری این محرک‌ها را در افرادی که این ماده را مصرف می‌کنند مورد بررسی قرار داده‌اند و چنان که یکی از همین محققان معتقد است، شکلات محرکی به شمار می‌رود که باعث فعال شدن مغز به شکل ویژه‌ای می‌شود. این ماده توجه و دقت را در مغز افزایش می‌دهد و به طور قابل توجهی باعث کاهش فشار خون می‌شود.

در مطالعه‌ای که اخیرا صورت گرفت، مشخص شد، افرادی که روزانه میزان شکلات بیشتری مصرف می‌کنند، از نظر ذهنی هوشیار‌تر هستند و پس از مصرف شکلات قند خون آن‌ها نسبت به افرادی که شکلات کمتری مصرف می‌کنند کمتر است.
دانشمندان می‌گویند مصرف شکلات هنگام حس خواب آلودگی در روز، بویژه بعد از ظهر، برای افراد و بالاخص دانش آموزان توصیه می‌شود چرا که این ماده دقت و توجه را در فرد افزایش می‌دهد. (مهر)