به گزارش جام جم سرا به نقل از ایسنا، سهیل اسکندری در مراسم روز جهانی غذا در ساری با تاکید بر اینکه ما باید مواد غذایی سالم را تبلیغ کنیم، گفت: اخیرا رسانه‌ها در کاهش مصرف قند و شکر تلاش زیادی کرده و در کاهش مصرف این مواد تاثیرگذار بودند.

وی با اشاره به اینکه اغلب ما بیش از دو برابر نیازمان غذا مصرف می‌کنیم، افزود: یکی از برنامه‌های سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، ارتقای ایمنی روغن و چربی است؛ چراکه برخی از بیماری‌های جامعه به دلیل بالا بودن اسیدهای چرب ترانس در روغن خانوار است. بر همین اساس در طی ۱۰ سال آتی باید تلاش کنیم که روغن بدون ترانس داشته باشیم.

ﻣﻌﺎﻭﻥ فنی ﺍﺩﺍﺭﻩ کل ﻧﻈﺎﺭﺕ ﻭ ارزیابی ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ‌ﻫﺎی ﺧﻮﺭﺍکی ﻭ آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به لزوم ارتقا و ایمنی و کیفیت روغن‌های خوراکی، افزود: کاهش میزان اسیدهای چرب ترانس روغن مصرفی خانوار از ۲۵ درصد در سال ۸۴ به زیر ۵ درصد در سال ۹۳ و تا به ۲ درصد تا پایان امسال و تا زیر یک درصد تا پایان برنامه ششم خواهد رسید.

اسکندری درباره ارتقای ایمنی فراورده‌های گوشتی نیز یادآور شد: ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ، اجرای تشدید نظارت، اجرای برنامه شناسایی تقلب‌ها و … به صورت کشوری از اقدامات معاونت غذا و دارو است.

وی درباره ارتقای سلامت برنج و گندم، گفت: اجرای پروانه بهداشتی ساخت و شناسه و همچنین نظارت کارگاهی امکان ردیابی در سطح عرضه با شناسه‌دار کردن و بازرسی و کنترل واحدها از اقدامات کنترلی در این حوزه است.

ﻣﻌﺎﻭﻥ فنی ﺍﺩﺍﺭﻩ کل ﻧﻈﺎﺭﺕ ﻭ ارزیابی ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ‌ﻫﺎی ﺧﻮﺭﺍکی ﻭ آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره باقی مانده سموم در میوه‌جات افزود: وزارت بهداشت از شش ماهه دوم سال ۹۳ برنامه‌ای تهیه و ابلاغ و برای بررسی این موضوع بر روی هفت محصول کشاورزی آزمایشات خود را آغاز کرد و در سال جاری، ۱۱ محصول از نظر باقی مانده سموم و ۷ محصول از نظر نیترات و فلزات سنگین در حال بررسی است و نتایج این آزمایشات هنوز اعلام نشده است.

اسکندری با بیان اینکه برچسب‌گذاری به عنوان ابزاری مهم در جهت اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان است، افزود: از ابتدای تیر ۹۴ در تمام محصولات وارداتی برچسب تغذیه‌ای الزامی شد و از مهر ۹۴ تولید محصولات داخل بر اساس زمان‌بندی ابلاغی باید برچسب داشته باشند.

وی با اشاره به چراغ راهنمای تغذیه‌ای، افزود: نشانگر رنگی باید در صفحه اصلی محصول و به طور واضح و قابل رویت توسط مصرف‌کنندگان به نمایش گذاشته شود. توجه به نشانگر رنگی تغذیه‌ای با افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان و اصلاح الگوی مصرف، راهی برای ارتقای سلامت جامعه است.