دکتر پیام فرح‌بخش، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در گفت‌وگو با سلامانه در پاسخ به این سوال گفت:‌ «نوشیدن چای پس از صرف غذا، صرفا باعث اختلال در جذب آهن غیرهم موجود در منابع گیاهی می‌شود و جذب موادغذایی دارای آهن هم را دچار اختلال نمی‌کند.»

وی در ادامه توضیح داد: «معمولا درصد جذب موادغذایی دارای آهن هم در بدن، حدود ۱۵ درصد است و این نوع آهن باکیفیت بوده و ارزش غذایی خوبی دارد، اما جذب آهن غیرهم موجود در سبزیجات بیش از ۸-۳ درصد نیست و کیفیت آهن هم پایین است. با توجه به اینکه بیشترین تاثیر چای بر جذب آهن غیرهم است، میزان جذب آن به قدری نیست که نگران‌کننده باشد و فرد را در معرض کم‌خونی فقر آهن قرار دهد.»

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به این سوال که جذب آهن در بدن تحت‌تاثیر چه عواملی است، توضیح داد: «چای حاوی پنی‌فنول و فیتات‌ است که وجود این ترکیبات در آن، وقتی در مقادیر و دوزهای بالا مصرف شود، با جذب عناصر دوظرفیتی مانند آهن، روی، کلسیم و منیزیم تداخل خواهد داشت و توصیه می‌شود از نوشیدن چای پررنگ پرهیز شود.»

فرح بخش در نهایت با تاکید اینکه تامین آهن هم مورد نیاز بدن به‌خصوص در سنین رشد اهمیت خاصی دارد، گفت: «با توجه به اینکه یکی از مشکلات والدین با کودکانشان در سنین پایین عدم مصرف گوشت است، پیشنهاد می‌شود والدین با راهکاهای مناسب و تمهیدات لازم کودک را تشویق به مصرف انواع گوشت به اشکال متفاوت کنند و از آنجا هم که شیوع کم‌خونی در دختران و زنان به دلیل مسائل فیزیولوژیکی بالاست تاکید می‌شود تناسب، تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی رعایت شود و حتما درصورت تایید کم‌خونی این مساله جدی و اقدام‌های درمانی لازم تحت‌نظر پزشک متخصص صورت بگیرد.»