دکتر زهرا اباصلتی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انواع چیپس، پفک، نوشابه های گازدار، یخمک، انواع پاستیل، فلافل، سمبوسه، سوسیس و کالباس، سالاد اولویه و انواع سس ها از جمله خوراکی هایی هستند که نباید در پایگاه های تغذیه سالم مدارس عرضه شوند.

وی خوراکی های مجاز برای عرضه به دانش آموزان را در پایگاه های تغذیه ای سالم مدارس شامل لقمه های سالم خانگی، انواع خشکبار و مغزها، شیر و فراورده های آن، دوغ بدون گاز، بستنی سالم و بدون مواد رنگی و مواد پختنی سالم مانند عدسی اعلام کرد.

کارشناس مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: دستورالعمل مواد غذایی مجاز قابل عرضه و نیز غیرمجاز به همه مدارس در سطح استان خراسان رضوی که مجوز پایگاه تغذیه سالم دارند ابلاغ شده و باید در معرض دید نصب شود.

وی گفت: عرضه مواد غذایی سالم و جلوگیری از مصرف مواد غذایی بی ارزش و کم ارزش به منظور تامین و حفظ سلامت جسمی روانی دانش آموزان و با هدف فرهنگ سازی مصرف مواد مغذی مورد نیاز آنان صورت می گیرد.

اباصلتی افزود: از سوی دیگر افرادی که مواد غذایی را در پایگاه های تغذیه سالم مدارس می فروشند باید آموزش های لازم را فرا گرفته و کارت بهداشتی داشته باشند.

وی گفت: مواد غذایی ارائه شده در پایگاه های تغذیه ای سالم حتما باید دارای بسته بندی بوده و یا در ظروف یک بار مصرف با پایه گیاهی ارائه شوند، از کارخانه های معتبر دارای پروانه ساخت و تولید تهیه شوند و شرایط نگهداری آنها نیز استاندارد باشد.

استان شش میلیون نفری خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز دارد.