مواد لازم میانی پیراشکی :
گوشت چرخ کرده …. ۳۰۰ گرم
فلفل دلمه ای …. ۱ عدد
قارچ …. ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی …. ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده …. ۳ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل و ادویه کاری ….. به میزان لازم
پیاز و سیر ….. ۱ عدد

تهیه خمیر :

۱ – کلیه مواد را مخلوط کرده و کمی ورز دهید تا خمیر شکل بگیرد .
۲ – اگر خمیر کمی به دست شما میچسبد طبیعی است ولی اگر خمیر شل بود کمی آرد اضافه نمایید .
۳ – این خمیر چون جزو خمیر های کره ای است خیلی نباید ورز داده شود ، پس تا خمیر شکل گرفت ورز دادن آن کافیست .
۴ – خمیر را در ظرف در بسته به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند .

تهیه مواد میانی :
۱ – روغن را داغ کرده و پیاز و سیر را ریز خرد نمایید و در روغن سرخ کنید .

۲ – پس از سرخ شدن پیاز و سیر گوشت چرخ کرده را افزوده حرارت دهید تا آب گوشت کشیده شود.

۳ – در این مرحله ادویه ها را اضافه نمایید و حرارت دهید تا عطر ادویه روی حرارت به خورد گوشت برود.

۴ – رب را اضافه کرده و تفت دهید . سپس قارچ خرد شده و فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کرده و حرارت دهید تا سبزیجات آب بیندازند .

۵ – ۳ قاشق غذاخوری آب به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کرده و در ظرف را ببندید . به مدت ۳۰ دقیقه زمان دهید تا مواد بپزند .

۶ – پس از این زمان گشنیز خرد شده را اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه ظرف را از روی حرارت بردارید .
۷ – زمان دهید تا مواد سرد شوند .

پیچیدن پیراشکی ها :
۱ – خمیر را روی میز کار به همراه کمی آرد پهن کرده با قالب گرد قالب زده و کمی از مواد را یک طرف دایره قرار دهید . دور دایره خمیر را با کمی آب تر کنید (این آب در این مرحله به عنوان چسب عمل میکند)نصفه خمیر را روی طرف دیگر برگردانده و به صورت قطاب پیچ ببندید .
اگر مایل باشید لبه ها را میتوانید با چنگال بکشید تا به هم بچسبند .

۲ – روغن سرخ کردنی را داغ کرده و پیراشکی ها را سرخ نمایید . سپس روی دستمال مخصوص آشپزخانه قرار داده تا روغن آن برود .

نکات :
۱ – به جای گشنیز از سبزیجات دیگر مانند جعفری یا …. نیز میتوانید در این غذا استفاده نمایید .
۲ – ادویه کاری در این غذا بسیار مهم است و عطر بسیار خوبی به غذا میدهد. پس فراموش نکنید.
۳ – به جای مواد گوشتی در این پیراشکی از مواد مرغی یا سوسیس و کالباس یا سبزیجات هم می توانید استفاده نمایید .

۴ – داخل مواد میانی از ذرت ، نخود و فرنگی نیز می توانید استفاده نمایید .

(پیمونه)