به گزارش ایرنا، این مطالعه جدید که موید حجم قابل توجهی از مطالعات قبلی مبنی بر فواید رژیم غذایی سرشار از فیبر برای سلامتی است، نشان می دهد که ارتباط مستقیمی میان مقدار مصرف خوراکی های فیبردار و تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (SCFAs) در روده وجود دارد.

اسیدهای چرب کوتاه زنجیر که حاصل تخمیر فیبر مواد گیاهی رژیم غذایی هستند، فوایدی در زمینه حفظ سلامتی دارند که شامل کاهش خطر ابتلا به بیماری های التهابی، دیابت و بیماری قلبی است.

اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شامل استات، پروپیونات و بوتیرات هستند. بوتیرات منبع انرژی اولیه برای سلول های روده بوده و برای سلامتی این اندام حیاتی است. بوتیرات همچنین خواص ضد سرطانی و ضد التهابی دارد.

رژیم غذایی مدیترانه ای برخلاف الگوهای غذایی مبتنی بر گوشت، مقدار زیادی میوه های مملو از فیبر، سبزی و حبوبات را در بر دارد.

محققان در پژوهش های خود با بررسی ۱۵۳ بزرگسال در ایتالیا متوجه شدند افرادی که مقدار زیادی میوه، سبزی، حبوبات و مواد فیبردار مصرف می کنند، اسیدهای چرب کوتاه زنجیری بیشتری در روده آنها تولید می شود.

مطالعه دیگری نیز که اوایل ماه جاری میلادی در پایگاه مدیکال نیوز تودی منتشر شد، نشان داد که رژیم غذایی مدیترانه ای به همراه روغن زیتون خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.

نتایج این مطالعه در نشریه «Gut» منتشر شده است.