برخی از غذاها توانایی بهبود قدرت حافظه انسان را دارا هستند. پژوهش های جدید نشان می دهد که خوردن سبزیجات برگدار سبز می توانند به حفظ توانایی های ذهنی کمک کنند.

بر اساس تحقیقات انجام شده در مرکز پزشکی دانشگاه راش ایالات متحده امریکا، به سادگی می توان با افزودن سبزیجات برگدار سبز همچون اسفناج، کلم پیچ، کاهو و برگ های خردل به رژیم غذایی، روند رشد زوال شناختی را در انسان کُند کرد.

علاوه بر این موضوع، تحقیقات فوق برای نخستین بار به بررسی مواد مغذی مسئول این اثر و ارتباط آن با مصرف ویتامین «K» در کُند کردن زوال شناختی پرداخته است.

«مارتا کلر موریس»، سرپرست تیم تحقیق، در این رابطه می گوید: «در حقیقت از دست دادن حافظه و توانایی های شناختی فرد یکی از بزرگترین ترس هایی است که افراد مسن را درگیر خود می کند. افزایش مصرف سبزیجات برگ دار سبز می تواند یک راه بسیار ساده، مقرون به صرفه و غیرتهاجمی برای محافظت مغز انسان در مقابل بیماری های آلزایمر و زوال شناختی محسوب شود.»

محققان این تیم پژوهشی برای دستیابی به نتایج فوق به بررسی رژیم غذایی و توانایی های شناختی بیش از ۹۵۰ نفر از افراد مسن پرداختند و آنها را به مدت ۵ سال تحا نظر داشتند. آنها در این بررسی ها با کاهش قابل توجه میزان زوال شناختی در افرادی که میزان بیشتری از سبزیجات برگدار سبز استفاده می کردند، برخورد نمودند.

این بررسی ها نشان می دهد توانایی های شناختی افرادی که در وعده های روزانه خود یک یا دو بار از این سبزیجات برگدار سبز استفاده می کنند، ۱۱ سال جوان تر از کسانی است که از این نوع سبزیجات مصرف نمی کنند.

هنگامی که اعضای این تیم پژوهشی ارتباط مواد مغذی را با کُند شدن روند زوال شناختی مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که به احتمال زیاد موادی مانند ویتامین K، لوتئین، فولات و بتاکاروتن به حفظ مغز سالم کمک می کنند.(مهر)