گروهی از کارشناسان و متخصصان برجسته سلامت در این تحلیل دریافته‌اند که رژیم غذایی ناسالم، عامل اصلی مرگ و میرهای زودرس است و در این بین گوشت قرمز و نوشیدنی‌های شیرین و قندی جزو خوردنی‌هایی هستند که در ۲۱ درصد مرگ و میرهای جهانی نقش دارند.

روزنامه گاردین در گزارشی در این زمینه منتشر کرد: استعمال سیگار هنوز مهمترین عامل خطرزای مرگ زودرس در انگلیس است و پس از آن فشارخون بالا و چاقی، مهمترین فاکتورهای خطرزا هستند

اما انستیتو ارزیابی متریک سلامت در آمریکا اعلام کرده که ترکیبی از عوامل منفی مختلف در رژیم غذایی از مصرف بسیار محدود میوه و سبزی، خشکبار و غلات سبوس‌دار گرفته تا مصرف زیاد نمک و کلسترول، سلامت مردم سراسر دنیا را به خطر می‌اندازد و تلفات جدی بر جای می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، مطالعه اخیر این انستیتو نشان می‌دهد که بزرگترین عامل مرگ زودرس در سراسر جهان فشارخون بالاست که در بروز آن نه‌ تنها سن و وراثت نقش دارد بلکه در عین حال عواملی چون چاقی، سیگار، مصرف نمک زیاد، بی‌تحرکی و ورزش نکردن و مصرف الکل بسیار تاثیرگذار هستند.

در این مطالعه ۱۴ فاکتورخطرزا در رژیم غذایی مورد مطالعه قرار گرفته و معلوم شد که تغذیه ناسالم شامل مصرف کم میوه و سبزی و غلات سبوس‌دار و در عین حال رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد گوشت قرمز و مواد قندی همچون نوشابه‌ها بیش از عوامل دیگر در افزایش نرخ مرگ‌ومیرهای زودرس در سراسر جهان نقش دارد و موجب بروز بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و دیابت می‌شود.