ذرت منبع غنی ویتامین های B1 ، B5 ، C ، E ، اسید فولیک ، گوگرد ، کلر ، فسفر ، سیلیس ، آهن ، کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیم میباشد و به همین دلیل است که مردم به خصوص خانم ها ناخودآگاه علاقه زیادی به مصرف ذرت دارند.

غشایی که روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای می باشند .

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، ولی بعلت نداشتن گلوتن ( ماده چسب مانند گندم ) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت ، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می کنند .

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .

سایر خواص آن عبارتند از :

– پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .

– ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است.

– استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند .

– روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آورد .

– روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.

خواص درمانی کاکل ذرت

کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .

برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر ۳۰ گرم از آ ن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم کنید .

– کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .

– درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .

– سنگ مثانه ،‌التهاب و درد مثانه را از بین می برد .

– کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .

خواص برگ ،ریشه و ساقه ذرت

به غیر از کاکل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می آید .

– جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی بینی را بند می آرود.

– برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده کنید .

– جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .

– جوشانده وسط ذرت درد شکم و معده را از بین می برد .

– در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .

(آسمونی)