ته‌دیگ چوب شور: کف قابلمه را روغن ریخته و چوب شورها را به شکل مورد نظر در قابلمه بچینید و برنج را بریزید و دم بگذارید.

ته‌دیگ بال مرغ: در یک قابلمه روغن بریزید. بال‌ها را نیم‌ پز کنید. نمک و زرد‌چوبه بزنید و آنها را کف قابلمه چیده و بعد برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.

ته‌دیگ تخمه و کنجد: ته قابلمه را روغن و تخمه بریزید و کمی زرد‌چوبه اضافه کنید و بعد برنج را روی تخمه‌ها بریزید و برنج را دم بگذارید. دقت کنید این ته‌دیگ زود می‌سوزد. حرارت را کم کنید.

ته‌دیگ سیب‌زمینی و زیره: روغن را در قابلمه ریخته و و زیره را همراه با کمی نمک در آن بپاشید و سیب‌زمینی‌ها را بچینید و سپس برنج را بریزید و دم کنید.

ته‌دیگ با خمیر بنیه غلیظ: ابتدا مقداری آرد را با یک عدد تخم‌مرغ و کمی نمک و زرد‌چوبه و ۲ قاشق شیر مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را در قیف یا پاکت بریزید و به شکل دلخواه کف قابلمه طراحی کنید. قابلمه را روی حرارت گذاشته تا شکل مورد نظر شما تثبیت شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و روغن بریزید و برنج را روی آن ریخته و دم بگذارید. برای تهیه این ته‌دیگ‌ها باید از قابلمه تفلون نچسب استفاده کنید که بتوانید ته‌دیگ را سالم برگردانید.

(چاردیواری-ضمیمه دوشنبه روزنامه جام جم)