به گزارش سوکا به نقل از باشگاه خبرنگاران ، حذف گوشت قرمز از رژیم غذایی به عقیده بسیاری از افراد غیرممکن است. آهن موجود در خوراکی‌های گیاهی در مقایسه با آهن گوشت قرمز از خاصیت جذب‌پذیری پایینی برخوردار است.

دانشمندان می‌گویند ۲ تا ۲۰ درصد آهن موجود در محصولات کشاورزی به نام “آهن غیر هِم” در دستگاه گوارش جذب خون می‌شود. این در حالی است که ۱۵ تا ۳۵ درصد آهن محصولات حیوانی موسوم به “آهن هم” با موفقیت جذب بدن می‌شود.
از طرفی، با مصرف ویتامین C می‌توان جذب آهن را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش داد.
گفته می‌شود، ترکیبات گیاهی زیر برای جذب آهن بسیار موثرند:
۱٫اسفناج (آهن) + فلفل قرمز (C)
۲٫کلک بروکلی (آهن) + گوجه (C)
۳٫نخود سیاه (آهن) + کلم (C)
۴٫کلم برگ (آهن) + پرتقال (C)
۵٫عدس (آهن) + جوانه کلم بروکسل (C)
۶٫شکلات تلخ (آهن) + توت فرنگی (C)
دو روش موثر هنگام خوردن غذا
۱٫از ظروف آهنی برای پخت و پز استفاده کنید
این روش هنگام پختن مواد ترش و اسیدی مثل گوجه بسیار کارآمد است. تحقیقی نشان داد سس اسپاگتی زمانی که در ظرف آهنی آماده شود، منجر به جذب آهن بیشتری در بدن می‌شود.
۲٫به ترکیبات خوراکی خاصی توجه کنید
تانن موجود در چای و قهوه و کلسیم در فرآیند جذب آهن مشکل ایجاد می‌کند. بنابراین قبل از خوردن غذاهای آهن‌دار از مصرف مواد غذایی دارای تانن و کلسیم بپرهیزید.